B&B - VILLA ALEGRIA

Homebase for discovering authentic Capevert

Reserveren


Onderstaand reserveringsformulier kunt u invullen. Na ontvangst krijgt u, bij beschikbaarheid van de door u aangevraagde kamers en eventueel extra diensten, een bevestiging en gespecificeerde factuur toegestuurd.


Mocht u nog vragen hebben, dan zijn wij vanzelfsprekend altijd per mail, schriftelijk of telefonisch bereikbaar (zie contactpagina).


Onder het reserveringsformulier staat nadere informatie aangaande boekingen, de algemene voorwaarden en de huisregels.


Wij hopen dat B&B Villa Alegria zal bijdragen aan een onvergetelijke vakantie op kaapverdië.


Wij wensen u een fijne tijd.

Reserveren?


Wij zien uw reservering graag tegemoet.


Of gewoon contact:


Vragen of verzoeken zijn van harte welkom. Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

* verplichte velden

Boekingsbeleid


Nadat uw een verblijfsdatum en kamer heeft gereserveerd ontvangt u van B&B Villa Alegria informatie over de beschikbaarheid, een bevestiging en een gespecificeerde factuur.
Uw gereserveerde verblijf (mits beschikbaarheid bevestigd) is definitief na ontvangst van uw betaling.
Bij boekingen binnen 30 dagen voor aankomst dient de factuur gelijk per bank te worden betaald. Bij boekingen langer dan 30 dagen voor aankomst bij B&B Villa Alegria, dient 50% van het reserveringsbedrag na ontvangst van de factuur per bank te worden voldaan en de resterende 50% bij aankomst bij B&B Villa Alegria. U ontvangt vanzelfsprekend altijd een bevestiging van uw vooruitbetaling.


Voor het direct reserveren van een verblijf in B&B Villa Alegria, via deze site, worden geen extra reserveringskosten in rekening gebracht. Reisorganisaties (Booking.com/Tripadvisor rekenen wel reserveringskosten); hiervoor is B&B Villa Alegria niet verantwoordelijk.
Voor het verblijven bij een hotel/pension/B&B hanteert Kaapverdië een toeristen- en milieubelasting van € 2,50 per persoon, per nacht. Dit bedrag is reeds opgenomen in de kamerprijs.
Voor uw vertrek ontvangt u per mail een uitgebreid document met informatie en "tips & trics" over uw verblijf, het eiland, bezienswaardigheden, restaurants, etc.
Borg
Per boeking wordt, wanneer gevraagd, € 20,= borg in rekening gebracht, contant te voldoen bij aankomst. Na controle van uw verblijf tijdens het uitchecken, zal wanneer er geen bijzonderheden zijn (vernieling, verlies sleutels, etc) het bedrag aan u worden teruggegeven.
Annuleren
Indien u onverhoopt niet in staat bent om de aangegane huurovereenkomst na te komen, dient u dit spoedig (schriftelijk per mail) aan ons te melden. Na bevestiging door B&B Villa Alegria is de annulering definitief.


 • Bij annulering binnen 30 dagen voor aankomst geen restitutie van het boekingsbedrag.
 • Bij annulering binnen 45 dagen voor aankomst 50% restitutie van het boekingsbedrag.
 • Bij annulering binnen 60 dagen voor aankomstdatum 100% restitutie van het boekingsbedrag min € 25,= kosten.


Aansprakelijkheid
B&B Villa Alegria is niet aansprakelijk voor:


 • Latere aankomst door vertraging tijdens uw reis (vlucht etc.); geen restitutie van dagkosten.
 • Stroomstoring en overmacht door weersomstandigheden tijdens uw verblijf.
 • De gast ontvangt bij aankomst 4 sleutels (hek/huis/kamer/kluis). Bij verlies van sleutels wordt € 25,= per sleutel in rekening gebracht (ter plaatse te voldoen of inhouding van borg). Als gast bent u zelf verantwoordelijk voor bewaring van de sleutels en het correct afsluiten van kluis, kamer en huis.


Aankomst en vertrek


 • Op de dag van aankomst kunt u uw verblijf gebruiken vanaf 12.00 uur
 • Op de dag van vertrek dient uw verblijf om 11.00 vrij te zijn.
 • Bij het verlaten van uw verblijf dient u het tijdstip voor na-controle, van tevoren, te bespreken met onze medewerkers. Na de eindcontrole van uw kamer, zorgt de medewerker voor akkoord van borgafhandeling (terugstorting of verrekening van de betaalde borg, na 2 weken).
 • In overleg kan van genoemde aankomst- en vertrektijden afgeweken worden.


Algemene voorwaarden


De Algemene Voorwaarden (AV) zijn van toepassing op alle gebruikers van B&B Villa Alegria, Zona Ponta d'Atum 37 RC Tarrafal te Kaapverdië en opgesteld op 1 januari 2019.
Met het aangaan van een huurovereenkomst van een verblijf bij B&B Villa Alegria worden de AV van kracht.


 • Huurders dienen een vaste woon- of verblijfplaats te hebben.
 • B&B Villa Alegria is niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal van eigendommen van gebruikers.
 • Bij geschillen zijn alle (juridische) kosten voor rekening van de gebruikers.
 • Alle risico's met betrekking tot het verblijf in B&B Villa Alegria zijn voor rekening van de gebruikers.
 • Beschadigingen en vermissingen van roerende en onroerende goederen van B&B Villa Alegria dienen door de gebruikers onmiddellijk te worden gemeld en vergoed aan de eigenaar.
 • Gasten dienen de instructies van eigenaar en/of personeel van B&B Villa Alegria op te volgen.
 • B&B Villa Alegria (eigenaar en/of verantwoordelijke medewerkers) kan gasten, bij overtreding van de AV en bij ongepast gedrag, met onmiddellijke ingang, de toegang tot B&B Villa Alegria ontzeggen en/of weigeren, zonder nadere mededeling en opgaaf van redenen en zonder restitutie van verblijfskosten.
 • Bij voortijdig vertrek vindt geen restitutie plaats van resterend geboekt verblijf.
 • Gasten van B&B Villa Alegria dienen zich te houden aan het huishoudelijk reglement (zie paragraaf 3).
 • Bij het aangaan van een huurovereenkomst gaat de gast akkoord met de door B&B Villa Alegria genomen veiligheidsmaatregelen (camerabewaking en nachtbeveiliging).


Huis- en verblijfsregels


B&B Villa Alegria wil voor alle aanwezige gasten, een zo aangenaam mogelijk verblijf waarborgen.


Om er zeker van te zijn dat gasten geen hinder van elkaars gedrag ondervinden zijn huisregels opgesteld. Wij vragen u vriendelijk om deze huisregels in acht te nemen. Wanneer andere gasten deze huisregels met grote regelmaat overtreden, vragen wij u om dit te melden bij onze medewerkers of de eigenaar van B&B Villa Alegria.


 • Het ontbijtbuffet wordt geserveerd vanaf 08.00 uur tot 11.00 uur. Op verzoek kan deze tijd aangepast worden (eventueel voor een vroeger vertrek uit de villa.
 • Gasten mogen gebruik maken van de keuken, maar dienen deze na gebruik schoon achter te laten.
 • Geluidsoverlast, met name tussen 23.00 en 07.00 uur dient te worden voorkomen.
 • Gebruik van door niet aangemelde gasten (of derden) is niet toegestaan.
 • Bezoekers van gasten mogen niet zonder toestemming of zonder bijbetaling overnachten of ontbijten.
 • Aanwezigheid van verdachte personen dient onmiddellijk gemeld te worden bij de medewerkers (beveiliging).
 • Roken is niet toegestaan op de kamers en in Jack's Lounge (eetzaal); wel buiten op het terras. Vraag de medewerkers om een asbak; het wordt niet gewaardeerd dat sigaretten buiten het hek worden gegooid.
 • Behandel uw verblijf netjes, zodat gasten die na u komen, ook een verzorgde kamer en een fijne vakantie hebben.


Milieu en omgeving


 • Hecht waarde aan het milieu. Ondanks dat Kaapverdië zelf nog geen prioriteit geeft aan het scheiden van afval, vervuiling op straat, etc. verwachten wij van gasten dat zij zelf het goede (bekende) voorbeeld geven. Gooi geen afval op straat, maar neem het mee naar de villa.
 • Op Santiago heersen zeer lange periodes van droogte. Dit betekent dat water schaars kan zijn. Hou hier rekening mee bij gebruik in de keuken en in de badkamer. Douche niet langer dan noodzakelijk. Ook kan het zijn dat het water gewoon "op" is. B&B Villa Alegria heeft een zeer grote, ondergrondse, watertank. Echter wanneer de toelevering vanuit de gemeente stop wordt gezet, ivm leveringsproblemen of schaarste, zijn wij hiervoor niet verantwoordelijk. Op dat moment zullen flessen water geleverd worden bij de wc's en in de keuken, om voor de nodige behoefte zorg te dragen.


Honden


Er zijn honden op straat en op het strand in Tarrafal (en elders op het eiland). Deze honden doen niets, wanneer je hen ook niets doet!


 • Hondsdolheid komt niet voor in bewoonde gebieden.
 • De honden hebben ook een functie: elke straat/wijk heeft zijn eigen "bewakingshonden". Wanneer 's nachts onbekenden door hun straat rijden, verdedigen de honden hun territorium met luid geblaf.
 • Honden die mishandeld zijn door de lokale bevolking (ja het gebeurt uit angst), zullen alerter zijn en uit kunnen vallen naar degene die hen mishandeld heeft. Zij vergeten niet!
 • Honden die u te eten geeft, zien u voortaan als "voedselbank", en zullen bij u in de buurt blijven op het strand of in het dorp. Andere honden die proberen "erbij" te komen, worden dan vaak weggejaagd. Dit is normaal.
 • Ook B&B Villa Alegria heeft een aantal (3) kleine "wijkhonden". Zij doen niets, zijn op een leuke manier brutaal, en zullen proberen om binnen het hek te komen. Dit mag niet! U kunt de honden koekjes geven, maar dit dient te gebeuren op een behoorlijk aantal meters buiten het hek.
 • De medewerkers van B&B Villa Alegria, zorgen ervoor dat restjes van het ontbijt (brood, vleeswaren, kaas, etc) aan de honden wordt gegeven. Maakt u zich geen zorgen; wij behandelen ze goed.
 • Het is ten strengste verboden voor gasten van B&B Villa Alegria om honden te slaan. Wij stellen hier geen prijs op. Mocht u toch geen affiniteit hebben met honden, of dat ze gewoon "vervelend" zijn: pak een klein steentje of een beetje zand en gooi het richting de hond. Ze zijn deze vorm van afwijzing gewend.

Onze kracht:

gratis ontbijtbuffet


Our strenght:

free breakfastbuffet

Onze kracht:

super medewerkers


Our strenght:

super staff

Onze kracht:

schoon & fris


Our strenght:

clean & tidy

Onze kracht:

respect voor cultuur


Our strenght:

respect for culture

Onze kracht:

van alle gemakken voorzien


Our strenght:

fully equiped

Onze kracht:

gezellig lounge terras


Our strenght:

cozy lounge terrace

Onze kracht:

een fijne ontbijtzaal


Our strenght:

nice breakfast room

Onze kracht:

mooie badkamers


Our strenght:

beatiful bathrooms

Onze kracht:

geniet van het leven...


Our strenght:

enjoy life...

Onze kracht:

de lunch kan mee...


Our strenght:

lunch to take...

Wij spreken/We speak/Wir sprechen: