B&B - VILLA ALEGRIA

Homebase for discovering authentic Capevert

Kamers & prijzen


Bij het openen van onze B&B Villa Alegria, zijn wij uitgegaan van een aantal, voor ons essentiële, basisprincipes voor het verzorgen van een geslaagde vakantie voor onze gasten:


- Gastvrijheid en vriendelijkheid.

- Mooie, schone, luxe kamers/suites.

- Verzorging van een goed en gezond ontbijt.


Voor uw vakantie heeft u bij B&B Villa Alegria de keuze uit een aantal kamers/suites:


 • The Lady: een zeer grote luxe suite op de eerste verdieping, met televisie, (gratis) uitgebreide minibar, airco en eigen badkamer met ligbad, een groot balkon met uitzicht op de zee en de bergen.
 • The Faye: een grote (budget) kamer op de eerste verdieping, met balkon aan de achterzijde en beschikking over 1 badkamer op de begane grond.

 • The Joy: een grote suite op de eerste verdieping, met eigen badkamer.

 • The King: een grote suite met balkon aan de achterzijde, op de eerste verdieping, met eigen badkamer, (gratis) uitgebreide minibar, koffie- en thee machine en airco.

 • The Jack: een grote (budget) kamer, op de begane grond, met uitzicht op het terras (raam) en met beschikking over de gedeelde badkamer (alleen met The Faye) op de begane grond.

Gasten van B&B Villa Alegria kunnen 24 uur per dag terecht bij de receptie van B&B Casa Alegria (300 m verwijderd van Villa Alegria). Ook kan daar gebruik worden gemaakt van het buffet en het cocktail uurtje op het dakterras van B&B Casa Alegria.

(De gedeelde badkamer van kamer The Faye en kamer The Jack)

De kamers worden elke dag voorzien van schone handdoeken en de mini-bar wordt elke dag aangevuld (bij de prijs inbegrepen). Het beddengoed wordt elke 3 dagen verschoond.


De kamers zijn modern en naar Europese maatstaven ingericht. Dit betekent luxe, ruimte en goede kwaliteit meubels en accessoires. Wij hebben dus bewust gekozen voor luxe en niet voor een Kaapverdische inrichting van de kamers. U komt tenslotte op het eiland al zeer ruim in aanraking met de mooie cultuur van de Kaapverdianen, maar bij thuiskomst in de Villa, mag ook het vakantiegevoel van "ruimte en luxe" niet ontbreken.

Op de begane grond is de ruime eetzaal, en buiten is er een ruim relax terras met heerlijke loungebanken en parasols, waar je onder het genot van een drankje kan genieten van de zonsondergang.


Klimaatbeheersing


Alle kamers bij B&B Villa Alegria hebben een grote, verplaatsbare ventilator. Daarnaast heeft u bij Suite The Lady en Suite The King ook de beschikking over gratis gebruik van de aanwezige airco.


Bij de kamers The Faye, The Joy en The Jack bieden wij tegen een huurprijs van CVE 500/€ 4,50 per nacht een portable airco.


Airconditioning wordt extra betaald om de volgende redenen:


Kaapverdië heeft de duurste elektriciteitskosten ter wereld en het winnen van energie bestaat voor 75% uit diesel (generatoren). Daarom is het ook zeer milieuvervuilend.
Normaal gesproken is airco alleen nodig in de maanden juli tot oktober. Villa Alegria wil de prijzen van de kamers niet het hele jaar verhogen, alleen omdat gasten in de zomermaanden gebruik maken van airconditioning. Daarom is gekozen voor airco tegen betaling.


Ontbijt en Lounge Terras

Elke ochtend staat een zeer uitgebreid ontbijtbuffet klaar (inbegrepen in kamerprijs!), waar u ook eventueel een lunch voor een leuke “wandel- of stranddag” mee kan nemen.


Maar u bent vanzelfsprekend geheel vrij om ook uw ontbijt op het lounge terras te nuttigen.


Tijdens uw verblijf, zijn de manager en diverse medewerksters van de Villa, aanwezig van 07.00 tot 13.00 uur. Na 13.00 uur kunt u de hele dag of nacht terecht bij de centrale receptie van beide Alegria's.


Zij verzorgen eerst het ontbijtbuffet (08.00 uur tot 10.00 uur) en helpen, indien u dit wenst, met het maken van een lunch. Wanneer u de villa verlaat voor een fijne dag, zorgen zij voor de schoonmaak van uw verblijf.


Na het ontbijt zullen onze medewerkers de keuken opruimen. Daarna bent u geheel vrij om gebruik te maken van de keuken, om eventueel zelf te koken. De inrichting is hier volledig op aangepast.

Het ontbijtbuffet bestaat uit:


 • broodjes/toast/crackers/croissants

 • vleeswaren/kaas/eiergerechten/zoet broodbeleg/worstjes/vis (sardines)

 • koffie/thee/melk/vruchtensappen en smoothies van vers fruit

 • muesli/cruesli/yoghurt

 • taart/cake

 • fruit (bananen/appels/sinaasappels/ mango's, en seizoensvruchten)

 • streekgerechten (cachupa, worstjes, zoetigheden)


Mochten er speciale dieetwensen zijn (of allergieën), dan kunt u dit aangeven op het reserveringsformulier.

Sociale aspecten


Voor het ontbijt serveren wij, zover mogelijk, lokale producten. Hiervoor betrekken we de plaatselijke Kaapverdische middenstand en boeren (fruit) en vissers. Voor aanpassingen en reparaties betrekken wij handwerklieden bij onze projecten en de huishouding wordt gevoerd door lokale medewerkers.


Wij zorgen ook voor eerlijke salarissen voor onze medewerkers, en bieden hen een helpende (financiële) hand bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling en dagelijkse problemen. In B&B Villa Alegria staat in de hal een vitrine met alle soorten van souvenirs en handwerk (hout). Deze zijn gemaakt door plaatselijke handwerklieden en kunstenaars. De volledige opbrengst van de verkoop van deze souvenirs, gaat naar de makers!

Beveiliging


Ondanks dat Tarrafal een zeer veilige en gezellige stad is, waar toeristen echt welkom zijn, hebben we naast het plaatsen van een kluisje op de kamers, toch ook gekozen voor bewaking van uw en onze eigendommen middels camerabeveiliging en een nachtbewaker.


Dit delen wij op voorhand mede in verband met de verplichte melding die wij hierover dienen te doen.


Vanaf 21.00 uur komt onze nachtbeveiliger. Hij verblijft ook op het terras, tot de volgende ochtend 07.00 uur, om zowel uw als onze eigendommen te bewaken.


Tarrafal is een absoluut veilige stad. Echter, zijn wij door ervaring in het verleden, genoodzaakt geweest om aan de achterkant van B&B Villa Alegria (kamers The King en The Faye) een veiligheidshek te plaatsen, die over de binnenplaats heen loopt. Ter bescherming van uw en onze eigendommen, hopen wij hiervoor op uw begrip.

Onze kracht:

gratis ontbijtbuffet


Our strenght:

free breakfastbuffet

Onze kracht:

super medewerkers


Our strenght:

super staff

Onze kracht:

schoon & fris


Our strenght:

clean & tidy

Onze kracht:

respect voor cultuur


Our strenght:

respect for culture

Onze kracht:

van alle gemakken voorzien


Our strenght:

fully equiped

Onze kracht:

gezellig lounge terras


Our strenght:

cozy lounge terrace

Onze kracht:

een fijne ontbijtzaal


Our strenght:

nice breakfast room

Onze kracht:

mooie badkamers


Our strenght:

beatiful bathrooms

Onze kracht:

geniet van het leven...


Our strenght:

enjoy life...

Onze kracht:

de lunch kan mee...


Our strenght:

lunch to take...

Wij spreken/We speak/Wir sprechen: